Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η έφορος της Ι.Β της Ένωσης Επτανήσων για το Audiobook ΄΄Νιοράντες΄΄

Η ομιλία της Κατερίνας Λέκκα στην εκδήλωση: ΄΄Μια βόλτα στο Ιόνιο με τον...Νιοράντε΄΄

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, καλησπέρα σας.
Θα ήθελα πριν εκφράσω τη σύντομη άποψή μου για το ηχητικό βιβλίο του συγγραφέα κυρίου Γιώργου Καπράνου να σας ευχηθώ εκ μέρους της επιτροπής εποπτείας της Ι.Β της Ε.Ε.Ε «Καλή Χρονιά» και να σας ενημερώσω για το ρόλο και τις δραστηριότητες της Ιονίου Βιβλιοθήκης.

Κατερίνα Λέκκα Έφορος της ΙΟΝΙΟΥ Βιβλιοθήκης

Τόσο η πρόεδρος και το Δ.Σ της Ε.Ε.Ε όσο και τα μέλη της επιτροπής εποπτείας της Ιονίου Βιβλιοθήκης φιλοδοξούμε η Ιόνιος Βιβλιοθήκη σύντομα να λειτουργήσει και να εγκαταστήσει τον έντυπο πνευματικό της θησαυρό σε δικό της κτήριο.

Υπολογίζουμε στην αγάπη σας για τον επτανησιακό πολιτισμό και προσδοκούμε στη χορηγία μιας αξιοπρεπούς αίθουσας, ώστε η Ι.Β να δώσει την ευκαιρία του δανεισμού και της ανάγνωσης στο ενδιαφερόμενο κοινό της. Τα βιβλία που συγκεντρώνονται, καταγράφονται και αποθηκεύονται σε ειδικό χώρο της Ε.Ε.Ε για την οργάνωση της Ιονίου Βιβλιοθήκης.





 Μέρος των βιβλίων προσφέρονται για ενίσχυση στις βιβλιοθήκες των νησιών του Ιονίου Πελάγους, αλλά και σε όλη τη χώρα, με αναφορά στους συγγραφείς που τα έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη.

Πρόσφατα η Ι.Β της Ε.Ε.Ε εγκαινίασε μια καινούργια σειρά δραστηριοτήτων με τίτλο «Θησαυροί του Ιονίου» με σκοπό να καταγράψει, να προβάλει και να διαδώσει τα μοναδικά πολιτισμικά προϊόντα των επτανήσων.

Στην πρώτη επίσημη εκδήλωση αυτής της θεματικής ενότητας η Ι.Β τίμησε τη Λευκαδίτισα Μαρία Σταύρακα, δημιουργό του καρσάνικου κεντήματος, το οποίο όχι μόνον είναι ένα μοναδικό ιστορικό προϊόν της Λευκάδας,
αλλά αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία στο χώρο του κεντήματος και της εσωτερικής διακόσμησης.

Η οργάνωση και η πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων της Ι.Β γίνεται με πρωτοβουλία των μελών της επιτροπής εποπτείας της Ι.Β, τα οποία εκπροσωπούν τα νησιά του Ιονίου και τα οποία συνεργάζονται σε πλήρη βαθμό με την πρόεδρο και το Δ.Σ της Ε.Ε.Ε.

Η αποψινή εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ι.Β. και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Studio aMID

. Τα κεράσματα της εκδήλωσης είναι προσφορά των κάτωθι χορηγών:

1.ΟΙΝΟΠΟΙΙΕΣ των κυρίων ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ, ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ

2. ο κος ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ -ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

3. ο κος ΧΕΙΜΑΡΙΟΣ - ΤΣΙΤΣΙΜΠΥΡΑ

4.ο κος ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

5.ο κος ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

6.ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΜΙΚΡΟ - ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ – CORFU BEER

7.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ – ANTICHI SAPORTI

8.EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Ι.Β και η Ε.Ε.Ε ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς για την προσφορά τους και δράττωμαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω ότι τα κερκυραϊκά προιόντα και κατ’ επέκταση τα επτανησιακά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ξενόφερτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου