Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσιάσεις του Audiobook Ο Δρόμος του Φεγγαριού στα Public και προσβάσιμες σε όλους


Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2010
«Ο Δρόμος του Φεγγαριού» οδηγεί φέτος το φθινόπωρο στα… PublicΣτις 23 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα Public στη Λευκωσίας και 24 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα της Λεμεσού

Το Public και το Studiο Amid παρουσιάζουν ζωντανά το best seller του Όμηρου Αβραμίδη «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» που έγινε Audio Book με αφηγητή τον ίδιο το συγγραφέα.

Στις παρουσιάσεις θα προβληθούν οπτικοποιημένα αποσπάσματα του audio, ενώ ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης και η ηθοποιός Γιάννα Λευκάτου θα διαβάσουν επιλεγμένα κομμάτια του βιβλίου με μουσική υπόκρουση τα πρωτότυπα θέματα του audio book σε σύνθεση Μιχάλη Αβραμίδη

Για την έκδοση θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας που έγραψε τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι και το ερμήνευσε η Φωτεινή Δάρρα.

Τις βραδιές θα συντονίσει η δημοσιογράφος και Concept maker της παραγωγής Νατάσα Μποζίνη

Το αγαπημένο μυθιστόρημα κυκλοφορεί σε διπλή κασετίνα με πολλά έξτρα και οι έξι ώρες αφήγησης είναι σε μορφή mp3, για την εύκολη μεταφορά τους σε όλα τα gadget. Το τραγούδι και τα extra είναι σε μορφή Audio, ενώ στο site του public (www.public.gr) υπάρχει Link το οποίο μπορεί κανείς να δει οπτικοποιημένα αποσπάσματα από το Audio Book και να διαβάσει σχετικές πληροφορίες.

Όλα τα Public είναι προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ και στις προγραμματισμένες παρουσιάσεις του Audiobook «Ο δρόμος του Φεγγαριού» οι συντελεστές του έχουν φροντίσει να υπάρχει πρόσβαση, για πρώτη φορά και σε όλες τις πληροφορίες..
Για ακροατές με προβλήματα όρασης υπάρχει ηχητικό υλικό με περιγραφή των εικόνων και της έκδοσης. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών, έχουν τυπωθεί οι πληροφορίες του οπισθόφυλλου της κασετίνας και σε γραφή Braille

Το υλικό είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες των καταστημάτων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η υπόθεση και η πραγματική ιστορία του βιβλίου:

Ο Όμηρος Αβραμίδης μέσα από την εξιστόρηση μιας δυνατής ερωτικής σχέσης, με ανατροπές και απρόοπτα, φωτίζει ανθρώπινα ιδανικά, ανασύρει μνήμες από την τραγωδία της Κύπρου το 1974 και προσεγγίζει τη μετανάστευση με έναν μοναδικό, τρυφερό και αληθινό τρόπο.
Ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων περιγράφει ιστορικές στιγμές παραπέμποντας σε φωτογραφίες, δημοσιευμένες στα διεθνή πρωτοσέλιδα της εποχής και η αφήγησή του πλαισιώνεται από τα πραγματικά ηχητικά ντοκουμέντα, όπως ό ίδιος τα άκουγε και τα μοιράζεται με τους ακροατές. Στα κεφάλαια του βιβλίου ΄΄κρύβονται΄΄ πολλά βιώματά του και στο έξτρα CD μιλά πρώτη φορά για αυτά και τις επιρροές που άσκησαν στα βιβλία του.

Έτσι στην ερωτική ιστορία των φανταστικών του ηρώων, που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και οι πωλήσεις της έντυπης έκδοσης έχουν ξεπεράσει τα 120.000 αντίτυπα, έρχεται τώρα, να προστεθεί και η πραγματική ιστορία.

Οι συντελεστές:

Ένας στιχουργός και σκηνοθέτης πολύ γνωστών σήριαλ όπως "Αναστασία", "Απών", "Βεντέτα", "Τζιβαέρι", "Χορεύοντας στη σιωπή", "Λούφα και παραλλαγή" και άλλων, ο Γιώργος Κορδέλλας έγραψε τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι του Audio Book και ήταν ο σταθερός σύμβουλος στον σχεδιασμό από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή του

Ο γιος του συγγραφέα και μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Αβραμίδης έχει γράψει μουσική για πολλά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων Μάκβεθ, Νεφέλες, Μικρός Πρίγκιπας, Τα μάγια της Πεταλούδας, Αγαμέμνονας αλλά και για Ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα τη ζωή και το έργο σημαντικών δημιουργών όπως Μ. Λουντέμης, Η. Βενέζης, Μ.Καραγάτσης, Κ. Παξινού, Κ. Κουν, Κυβέλη, και πολλών άλλων.

Ο ηθοποιός, καθηγητής υποκριτικής, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεατρικού οργανισμού «Περίακτοι» και σκηνοθέτης πολλών θεατρικών παραστάσεων, Σπύρος Κολιαβασίλης είναι ο αφηγητής όλων των πληροφοριών της έκδοσης.

Η δημοσιογράφος, σεναριογράφος και Concept maker Νατάσα Μποζίνη δάνεισε τη φωνή της στην ηρωίδα του βιβλίου. σχεδίασε το σενάριο, δημιούργησε ένα μικρό ηχητικό ντοκιμαντέρ στα κεφάλαια με τα ιστορικά γεγονότα και ενέταξε, στο audiobook, τον ειδικό σχεδιασμό, για την μετάδοση των πληροφοριών σε ΑΜΕΑ, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της ΄΄πλατφόρμας΄΄« Σχεδιάζοντας για όλους»

Η Φωτεινή Δάρρα που έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Γιώργο Κορδέλλα ήρθε να ΄΄σφραγίσει΄΄ αυτήν τη… λογοτεχνική παραγωγή δίνοντας μελωδική φωνή στη Χρύσα, στη γυναίκα που έπλασε ο συγγραφέας και την οδήγησε, με το μύθο του, να βιώσει έναν απόλυτο και ιδανικό έρωτα.

Η πρωταγωνίστρια αυτού το βιβλίου, στην ηχογραφημένη έκδοση απέκτησε μιλιά και με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής μια νέα έκφραση…

Μια μικρή γεύση αυτής της δουλειάς μπορείτε να παρακολουθήσετε ακολουθώντας το Link:
7-10-1010 και στο νέο Public της Θεσσαλονίκης (Στοά Χιρς)
 
 
Για την έκδοση θα μιλήσει ο σκηνοθέτης και στιχουργός Γιώργος Κορδέλλας που έγραψε και τους στίχους του ομότιτλου τραγουδιού σε μουσική Μιχάλη Αβραμίδη και το ερμήνευσε η Φωτεινή Δάρρα


Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. Σπυρόπουλος Βασίλης, Ίτσιος Κώστας, Γούναρης Μιχάλης, Σπυροπούλου Πολυξένη, Χατζησάββας Κωνσταντίνος, με μουσική επένδυση από τα πρωτότυπα θέματα του audio book.

Στο πιάνο Ο Σπύρος Τσιάπος

Τις βραδιές θα συντονίσει η δημοσιογράφος και Concept maker της παραγωγής Νατάσα Μποζίνη

Θα προηγηθεί προβολή οπτικοποιημένου υλικού της κασετίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου