Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΤΕΙΣΤΕ ΤΟ
























* Required Powered by myContactForm.com


Σε μια διπλή κασετίνα με 2cd που περιλαμβάνει το μυθιστόρημα και πολλά extras. Συνολική διάρκεια 6.40΄

Παραγωγή-Κεντρική Διάθεση:Studio Amid
www.http//:studioamid.blogspot.com
Πληροφορίες: studioamid@gmail.com

Studio Amid-Παραγωγές και Υπηρεσίες


Το STUDIO AMID   με ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  από τον χώρο των ΜΜΕ, της ψυχαγωγίας και των Νέων Τεχνολογιών, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η επιμέρους τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό και την υλοποίηση προηγμένων προϊόντων, σχετικών με τις νέες μορφές βιβλίου.
Παρέχει ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  σε εκδοτικούς οίκους και  συγγραφείς που επιθυμούν να δώσουν νέες μορφές στα βιβλία τους αλλά και σε ερευνητές,  με ηχητικά υλικά, ικανά, να μετατραπούν σε ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ή ως ένθετα οπτικοακουστικά σε δια-δραστικά βιβλία ή έντυπα βιβλία.


Ξεκινήσαμε υποστηρίζοντας τα AUDIOBOOKS ως μια εναλλακτική και καλλιτεχνικά, εμπλουτισμένη μορφή που είναι ήδη ιδιαίτερη αγαπητή στο κοινό της Ευρώπης και της Αμερικής.


Τα προϊόντα της νέας τεχνολογίας δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες αναγνωστών να αποθηκεύουν, να  διαβάζουν ή να ακούν, τα αγαπημένα τους βιβλία, σε κάθε κενό της ημέρας.
Οι ίδιες τεχνολογίες, με τον κατάλληλο σχεδιασμό στα προϊόντα, επιτρέπουν την πρόσβαση στην λογοτεχνία και την εκπαίδευση και από πολίτες με αναπηρίες.

Με έμφαση στην ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ  και ως μια συμβολική κίνηση το Studio Amid προχώρησε την παραγωγή του πρώτου δικού του ακουστικού βιβλίου «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ» του Όμηρου Αβραμίδη, σύμφωνα με πολλούς από τους κανόνες της πλατφόρμας:


«ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» (Design for All) που επιτρέπουν την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ στο σύνολο του κοινού.


«Καλές πρακτικές» του DFA εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στα ΠΡΟΊΟΝΤΑ ,
τις δημόσιες ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  και ενημερωτικές καμπάνιες.


To AUDIO CD  ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ  είναι μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση βασισμένη στο κλασικό έργο του Μαρκ Τουαίην.
Δημιουργήθηκε για την ομώνυμη παράσταση της Θεατρικής Σκηνής
΄΄ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ΄΄  σε σκηνοθεσία Σπύρου Κολιοβασίλη.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο ηθοποιοί της παράστασης.


Οι στίχοι είναι της Ελένης Γκλιάτη, η μουσική του Μιχάλη Αβραμίδη, η ενορχήστρωση από το Studio Amid


                                                                          (Σύντομα σε κυκλοφορία)




Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ θεατρικών παραστάσεων, ηχητικών βιβλίων, ντοκιμαντέρ και άλλων οπτικοακουστικών παραγωγών, είναι από τις βασικές δραστηριότητες του Studio Amid




Στην περιήγησή σας μπορείτε ακόμη  να ενημερωθείτε: για όσα  ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ, να  κάνετε ΑΓΟΡΕΣ, να ακούσετε δείγματα ηχητικών βιβλίων και πρωτότυπων μουσικών που ίσως καλύπτουν τις δικές καλλιτεχνικές δρασηριότητες.


Για το άμεσο μέλλον το Studio-Amid θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ διάφορα ηχητικά προϊόντα που ετοιμάζουμε για εσάς, μετά τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων από τους δημιουργούς τους.


Για κάθε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: studioamid@gmail.com  η να επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook:


http://www.facebook.com/pages/STUDIO-AMID

Ο Δρόμος του Φεγγαριού στο Πλανητάριο σε μια εκδήλωση πρότυπο για την επικοινωνία


Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων»

Σε μια εκδήλωση όπου και οι πληροφορίες ήταν σε διάφορες μορφές και προσβάσιμες σε όλους.

Η νέες τεχνολογίες εισάγουν νέες δυνατότητες στην μορφή της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης, της ψυχαγωγίας.

Κάποιες από αυτές όπως η ακουστική ανάγνωση εφημερίδων και ιστοσελίδων μέσω μιας απλής αστικής τηλεφωνικής κλήσης, ο σχεδιασμός ηχητικών βιβλίων χρηστικών και ευχάριστων στο σύνολο των πολιτών αλλά και η δυνατότητα παρακολούθησης μιας δημόσιας εκδήλωσης, από πολίτες με διαφορετικές αισθητηριακές αντιλήψεις, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων» που διοργάνωσε η ΠΟΕΣΥ και την φιλοξένησε το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το σκεπτικό για τη δομή του προγράμματος προέκυψε από το «Δημοσιογραφικό Εργαστήρι: Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο των πολιτών»

                                    

Όπου εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ήρθαν σε επαφή όχι μόνο με τις τεχνολογίες αλλά και με τους τρόπους που πρέπει πλέον να διαμορφώνουν την ύλη τους στα νέα μέσα για να είναι εύχρηστη σε όλους τους αναγνώστες, ακροατές και θεατές.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς που παρουσιάστηκαν και εφαρμόστηκαν πιλοτικά και πρακτικά πολλά από τα αποτελέσματα του σεμιναρίου. Όπως η διαδικασία σχεδιασμού του πρώτου λογοτεχνικού ακουστικού βιβλίου σύμφωνα με την πλατφόρμα Design for all στην Ελλάδα «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» του Όμηρου Αβραμίδη.

Επίσης τα δελτία τύπου, το πληροφοριακό υλικό ήταν διαθέσιμα σε ηχητική, έντυπη μορφή και σε γραφή Braille. Καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης που είχε στην αρχή ενημερωτικό και στη συνέχεια καλλιτεχνικό χαρακτήρα υπήρχε διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από τη Σοφία Ρομπόλη
                                    
Η βραδιά ξεκίνησε με την Performer Ιωάννα Μύρκα που με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών και μιας διαδραστικής οπτικοακουστικής ψηφιακής εγκατάστασης παρουσίασε το έργο ‘ΔΕΗΣΗ’ του Εικαστικού και καθηγητή Κωνσταντίνου Τηλιγάδη ενώ η Ιστορικός Τέχνης Άννα Χατζηγιαννάκη έδινε παράλληλα τις πληροφορίες για τη δράση, όπως ακριβώς και στην έναρξη του Δημοσιογραφικού εργαστηρίου όπου η ίδια ομάδα καλλιτεχνών είχε παρουσιάσει το έργο: Νους ορά. Νους ακούει.
Οι παρευρισκόμενοι με τη χρήση ακουστικών της αίθουσας μπορούσαν να ακούσουν όλες τις πληροφορίες καθώς και μια ηχητική απόδοση των εικόνων και των οπτικών πληροφοριών της έκδοσης του ακουστικού βιβλίου ως ένα πιλοτικό δείγμα καλής πρακτικής της οικουμενικής σχεδίασης.

Κοινός τόπος των ομιλητών ήταν να γίνει συνείδηση ότι δεν απλώς θέμα ανάγκης αλλά δημοκρατίας η εκπαίδευση και η πληροφόρηση να αποτελεί αγαθό για όλους τους πολίτες.
                                             
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ- Σταμάτης Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη πολύπλευρης επιμόρφωσης των δημοσιογράφων στα Νέα Μέσα καθώς τώρα διερευνούμε ζητήματα όπως:

Πως θα γράφουμε τις ειδήσεις μας ώστε να ακούγονται- σωστά -από έναν αναγνώστη οθόνης ή έναν τηλεαναγνώστη. Με ποιόν τρόπο θα περιγράφουμε στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ένα ζωντανό γεγονός με πληροφορίες για το σύνολο των πολιτών και όχι μόνο την πλειοψηφία.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Υπεύθυνος Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία Γιώργος Κουρουπέτρογλου παρουσίασε τους τρόπους ψηφιοποίησης και μετατροπής των έντυπων βιβλίων σε ακουστική μορφή. Εξηγώντας τις δυνατότητες που δίνουν πλέον οι τεχνολογίες στην εκπαίδευση και την ενημέρωση που εάν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να μειώσουν το κόστος ψηφιοποίησης.

                                             
Για το νομοθετικό Πλαίσιο, τα πνευματικά δικαιώματα, την ανάγκη οικουμενικού σχεδιασμού στα ηχο-βιβλία- έτσι ώστε οι τίτλοι να απευθύνονται σε όλους χωρίς αποκλεισμούς αλλά και το ερώτημα τι πραγματικά γίνεται με τις δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες έθεσε η Πελαγία Ι. Παπανικολάου, Δικηγόρος, Υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Πάρεδρος Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών ως εκπρόσωπος των Φοιτητών/τριών με Προβλήματα Όρασης

                                               
Ο Θανάσης Ηλίας, Πρόεδρος Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών

Μίλησε για την πρώτη φωνητική πύλη του Σωματείου και περιέγραψε την τεχνολογική δυνατότητα τηλεανάγνωσης ιστοσελίδων και εφημερίδων που σύντομα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει με ένα απλό αστικό τηλεφώνημα από όλους τους όλους πολίτες. Παρουσίασε σχετικό ηχητικό παράδειγμα όπου τεχνητές φωνές διάβαζαν τα διεθνή, ημερήσιας εφημερίδας με δυνατότητα επιλογής από το χρήστη να αλλάξει κατηγορία και σελίδα ειδήσεων.

Ακούστε ένα
Καθώς και τη συμβολική σημασία να υπάρχουν πληροφορίες για το ακουστικό βιβλίο του Όμηρου Αβραμίδη σε ηχητική μορφή στον πολυμορφικό κόμβο www.blind.gr.

                                                     
Η Νατάσα Μποζίνη, Δημοσιογράφος, Μέλος του Δ.Σ και της επιτροπής Νέων Τεχνολογιών της ΠΟΕΣΥ υπεύθυνη για την ύλη του Δημοσιογραφικού Σεμιναρίου και τον σχεδιασμό (DFA) στο Audiobook «Ο Δρόμος του Φεγγαριού
Συντόνισε τη βραδιά και παρουσίασε τις βασικές αρχές του σκεπτικού «Σχεδιάζοντας για όλους», τους λόγους και τους τρόπους που οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να ασχοληθούν με αυτές τις νέες δυνατότητες, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

                                               
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης όπου μεταξύ άλλων είπε:
« Θα φύγουμε από το Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματικά εντυπωσιασμένοι αλλά και επιφορτισμένοι ως πολίτες, με ένα χρέος.

Να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του, στην προσπάθεια να εμπλουτισθούν οι βιβλιοθήκες με τίτλους σε ψηφιακή μορφή, να γίνονται εκδηλώσεις σαν την αποψινή με διερμηνεία στη νοηματική, ενημερωτικό υλικό σε όλες τις απαιτούμενες μορφές και ότι άλλο θα καταγραφεί ότι χρειάζεται ,ώστε σε μια αίθουσα όλοι οι παρευρισκόμενοι να λαμβάνουμε τις ίδιες πληροφορίες.»

http://www.youtube.com/watch?v=O_0XRIEL3iI


Σηματοδοτώντας την έναρξη του καλλιτεχνικού μέρους της βραδιάς ο σκηνοθέτης και στιχουργός του Ομότιτλου τραγουδιού «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» σε μουσική Μιχάλη Αβραμίδη και ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα, Γιώργος Κορδέλλας
Έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στα πρώτα ηχογραφημένα αναγνώσματα, στις διαφορές καλλιτεχνικές διαφορές που παρουσιάζουν, στην σύνθετη παραγωγή του Δρόμου του Φεγγαριού, σχολίασε την ανάγκη να βρεθούν τρόποι να στηριχθεί το είδος ως στοιχείο πολιτισμού και κατέληξε:

«Όμως, σκέφτομαι, μια συμπαραγωγή των εκδοτικών οίκων με την κρατική ραδιοφωνία, θα μπορούσε να κάνει εφικτή την παραγωγή τέτοιων audio book, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν και σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών, όπου θα ακούγονται τα ηχογραφημένα βιβλία σε συνέχειες»

Ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης που στη συνέχεια διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου ζήτησε να παρέμβει τονίζοντας:
«Κλήθηκα να ΄΄χρωματίσω΄΄ το μυθιστόρημα με τη φωνή μου, όπως συνήθως ζητείται από έναν ηθοποιό. Μετά όμως από όσα άκουσα νιώθω την ανάγκη, να σας κλέψω χρόνο και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είχα την ευκαιρία να μάθω όλες αυτές τις πληροφορίες που πλέον θα είναι κτήμα μου και θα αλλάξουν το σκεπτικό μου στη ζωή και τη δουλειά μου.

Θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και να στηρίζεται με κάθε τρόπο η πρόσβαση στην πληροφορία και την ψυχαγωγία για όλους τους πολίτες. Η αρχή είναι να το καταλάβουμε. Απόψε αυτό μου συνέβει»

Ακολούθησε η προβολή οπτικοακουστικών αποσπασμάτων από τον Δρόμο του Φεγγαριού ενώ για την επένδυση με εικόνα του ομότιτλου τραγουδιού χρησιμοποιήθηκαν πίνακες που παραχώρησε ευγενικά ο σημαντικός Έλληνας ζωγράφος και γλύπτης Δημήτρης Μανίνης

Η σημαντικότερη στιγμή της βραδιάς ήταν η συζήτηση που ακολούθησε, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των συμμετεχόντων που αφιέρωσαν τρεις και πλέον ώρες σε αυτήν την πιλοτική- από άποψη επικοινωνίας- εκδήλωση.

Η ξεχωριστή εμπειρία από την παρουσίαση του Audiobook Ο Δρόμος του Φεγγαριού στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη παρουσίαση του ηχογραφημένου βιβλίου Ο Δρόμος του Φεγγαριού, στην Ελλάδα και επεφύλαξε για τους συντελεστές μια συγκινητική βραδιά Η εκδήλωση μεταδώθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου με την τεχνική υποστήριξη του σκηνοθέτη Δημήτρη Καμπά..
Πραγματοποιώντας αυτήν την παραγωγή ακολουθήσαμε βασικές αρχές προσβασιμότητας στο audiobook, για το σύνολο των ακροατών.

Μάλιστα δημιουργήσαμε ξεχωριστό πληροφοριακό υλικό σε ηχητική και έντυπη μορφή (braiile) ειδικά για ακροατές με προβλήματα όρασης.

 Συνειδητά αποδεχθήκαμε τις προσκλήσεις από καταστήματα με προδιαγραφές πρόσβασης σε ΑΜΕΑ αλλά και τεχνικό εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο των πολιτών.

 Η κίνηση ήταν συμβολική και στο πλαίσιο των απόψεων που έχουν οι συντελεστές αυτής της παραγωγής για την άρση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού.

Απευθυνθήκαμε σε ελάχιστους πιθανούς ακροατές με προβλήματα όρασης ώστε να κρίνουν οι ίδιοι το αποτέλεσμα και να βελτιωθούμε.
Στην Κύπρο νιώσαμε δικαιωμένοι. Οι κριτικές μας ενθάρρυναν.
Στην Θεσσαλονίκη όμως κυριολεκτικά αιφνιδιαστήκαμε από την προσέλευση ακροατών με προβλήματα όρασης.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή και την μικρή επικοινωνία μας τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι που τα ηχητικά και ηλεκτρονικά βιβλία είναι η λύση τους για την επαφή με την λογοτεχνία.

Ακόμη σημαντικότερο για εμάς είναι όμως το ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι και ενώ αιφνιδιάστηκαν στην αρχή με τις αναλυτικότερες περιγραφές ακόμη και του χώρου και των ανθρώπων, στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι αυτό είναι απαραίτητο καθώς χιλιάδες πολίτες δεν βλέπουν όλα όσα όλοι.
 Έτσι είναι χρέος του συνόλου να το αντιλαμβάνεται και να παρέχει αυτές τις πληροφορίες ακόμη και περιγράφοντας το δάπεδο ή την μορφή του συγγραφέα.
Μακάρι να ήμασταν περισσότερο οργανωμένοι .
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συμβολική μας κίνηση θα βρει έδαφος. Αυτή η βραδιά μας άλλαξε σε κάτι.

Διακόσιοι και πλέον άνθρωποι μας τίμησαν με την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί έμειναν όρθιοι μέχρι το τέλος.
Σας ευχαριστούμε όλους και μέσα απο την καρδιά μας ελπίζουμε τα ηχογραφημένα βιβλία να γίνουν κομμάτι των ελλήνων

Για τους επισκέπτες μας με προβλήματα όρασης υπήρχαν οι πληροφορίες του οπισθόφυλλου σε γραφή Brailie και σε δύο σταθμούς μπορούσαν φορώντας ακουστικά να ακούσουν μια ηχητική απόδοση των εικόνων και του σκεπτικού ώστε να λάβουν όσες σχεδόν πληροφορίες είχαν και οι βλέποντες.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης γινόνταν και μια μικρή περιγραφή για τον χώρο, τα πρόσωπα και το περιβάλλον.
Ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης ανάμεσα στους θεατές και τους ακροατές
.
Στην Κύπρο πολύτιμες συμβουλές μας έδωσε ο Χρηστάκης Νικολαϊδης από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Τυφλών. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε δίπλα μας η εξαιρετική Ελένη Καρυπίδου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών.

Στη φωτογραφία μαζί με τον συγγραφέα Όμηρο Αβραμίδη

Η πρόβα λίγη ώρα πριν την έναρξη της παρουσίασης του Audiobook o Δρόμος του Φεγγαριού στη Θεσσαλονίκη, με τον μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Αβραμίδη και τον σκηνοθέτη Γιώργο Κορδέλλα
Νατάσα Μποζίνη στην παρουσίαση και περιγραφή,Σπύρος Τσιάπος στο πιάνο.

Στις αναγνώσεις αποσπασμάτων οι ηθοποιοί απο το ΚΘΒΕ: Πολυξένη Σπυροπούλου, Βασίλης Σπυρόπουλος, Μιχάλης Γούναρης, Κώστας Χατζησάββας, Κώστας Ίτσιος .


Οι ηθοποιοί Κώστας Χατζησάββας και Πολυξένη Σπυροπούλου διαβάζουν αποσπάσματα.

Ο Ηθοποιός Κώστας Ίτσιος
Οι ηθοποιοί Βασίλης Σπυρόπουλος και Μιχάλης Γούναρης διαβάζουν αποσπάσματα από το Audiobook Ο Δρόμος του Φεγγαριού

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του Audiobook Ο δρόμος του Φεγγαριού

(Σχεδιασμένη να είναι προσβάσμη στο σύνολο των πολιτών)



Το Public και το Studiο Amid παρουσιάζουν ζωντανά το best seller του Όμηρου Αβραμίδη «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» που έγινε Audio Book με αφηγητή τον ίδιο το συγγραφέα.
Για την έκδοση θα μιλήσει ο σκηνοθέτης και στιχουργός Γιώργος Κορδέλλας που έγραψε και τους στίχους του ομότιτλου τραγουδιού σε μουσική Μιχάλη Αβραμίδη και το ερμήνευσε η Φωτεινή Δάρρα

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. Σπυρόπουλος Βασίλης, Ίτσιος Κώστας, Γούναρης Μιχάλης, Σπυροπούλου Πολυξένη, Χατζησάββας Κωνσταντίνος, με μουσική επένδυση από τα πρωτότυπα θέματα του audio book.

Στο πιάνο Ο Σπύρος Τσιάπος

Τις βραδιές θα συντονίσει η δημοσιογράφος και Concept maker της παραγωγής Νατάσα Μποζίνη

Θα προηγηθεί προβολή οπτικοποιημένου υλικού της κασετίνας.

Το αγαπημένο μυθιστόρημα κυκλοφορεί σε διπλή κασετίνα με πολλά έξτρα και οι έξι ώρες αφήγησης είναι σε μορφή mp3, για την εύκολη μεταφορά τους σε όλα τα gadget. Το τραγούδι και τα extra είναι σε μορφή Audio, ενώ στο site του public (www.public.gr) υπάρχει Link το οποίο μπορεί κανείς να δει οπτικοποιημένα αποσπάσματα από το Audio Book και να διαβάσει σχετικές πληροφορίες.

Όλα τα Public είναι προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ και στις προγραμματισμένες παρουσιάσεις του Audiobook «Ο δρόμος του Φεγγαριού» οι συντελεστές του έχουν φροντίσει να υπάρχει πρόσβαση, για πρώτη φορά και σε όλες τις πληροφορίες..

Για ακροατές με προβλήματα όρασης υπάρχει ηχητικό υλικό με περιγραφή των εικόνων και της έκδοσης αναρτημένο και στο πολυμορφικό κόμβο: www.blind.gr

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών, έχουν τυπωθεί οι πληροφορίες του οπισθόφυλλου της κασετίνας και σε γραφή Braille

Το υλικό είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες των καταστημάτων.

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 19.00

Ο Δρόμος του Φεγγαριού σε Λευκωσία και Λεμεσό

(Αναδημοσίευση από το Ιστολόγιο του συγγραφέα Όμηρου Αβραμίδη)


Στην πατρίδα μου την Κύπρο  έγιναν οι πρώτες παρουσιάσεις του Audiobook Ο Δρόμος του Φεγγαριού.
Είδα αγαπημένα πρόσωπα και συγκινήθηκα.
Γνώρισα καινούργια πρόσωπα και αυτό με προκάλεσε μεγάλη χαρά.



Προβλήθηκαν οπτικοποιημένα αποσπάσματα από το ηχογραφημένο βιβλίο. Ο Σκηνοθέτης και στιχουργός Γιώργος Κορδέλλας μίλησε για το τι τον ενέπνευσε για να γράψει τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι που ερμηνεύει θαυμάσια η Φωτεινή Δάρρα και την συνοδεύει αρμονικά, με ανάγνωση αποσπασμάτων η Νατάσα Μποζίνη.


Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Λευκάτη διάβασε αποσπάσματα και έδωσε ζωή στους ηρωές μου.
Ο Γιός μου ο Μιχάλης Αβραμίδης ζέστανε τον τόπο με τη μουσική που έγραψε ειδικά για τον Δρόμο του Φεγγαριού και όπως είπα εκείνο το βράδυ θέλω σαν πατέρας να πιστεύω ότι είναι...η καλύτερή του δουλειά.

Όταν ήρθε η στιγμή να ακούσουμε το κεφάλαιο της εισβολής εκείνης που τραυμάτισε την ψυχή πολλών γενεών είδα ότις εκτός από εμένα και πολλοί φίλοι κάθε ηλικίας έκαναν κόπο για να συγκρατήσουν το δάκρυ που ήθελε να κυλήσει.

Ήταν μεγάλη η ηθική ικανοποίηση για μένα και τους συνεργάτες μου που στην Λευκωσία μας τίμησαν ακροατές με προβλήματα όρασης καθώς όλοι είχαμε μόχθησει ώστε σε αυτές τις παρουσιάσεις να γίνει και κάτι (δυστυχώς) πρωτόγνωρο:
Να υπάρχει πρόσβαση όχι μόνο στο χώρο αλλά και στις πληροφορίες. Έτσι η συνεργασία με τα Public μας έδωσε την τεχνική δυνατότητα να θέσουμε στη διάθεση των ακροατών όλο το ενημερωτικό υλικό σε ηχητική μορφή αλλά και σε έντυπη, με γραφή Brailie.
    
Η συμβολική αυτή προσπάθεια βρήκε ανταπόκριση και μας έπεισε ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Σας ευχαριστώ όλους που βρεθήκατε εκεί.

Παρουσιάσεις του Audiobook Ο Δρόμος του Φεγγαριού στα Public και προσβάσιμες σε όλους


Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2010
«Ο Δρόμος του Φεγγαριού» οδηγεί φέτος το φθινόπωρο στα… Public



Στις 23 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα Public στη Λευκωσίας και 24 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα της Λεμεσού

Το Public και το Studiο Amid παρουσιάζουν ζωντανά το best seller του Όμηρου Αβραμίδη «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» που έγινε Audio Book με αφηγητή τον ίδιο το συγγραφέα.

Στις παρουσιάσεις θα προβληθούν οπτικοποιημένα αποσπάσματα του audio, ενώ ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης και η ηθοποιός Γιάννα Λευκάτου θα διαβάσουν επιλεγμένα κομμάτια του βιβλίου με μουσική υπόκρουση τα πρωτότυπα θέματα του audio book σε σύνθεση Μιχάλη Αβραμίδη

Για την έκδοση θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας που έγραψε τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι και το ερμήνευσε η Φωτεινή Δάρρα.

Τις βραδιές θα συντονίσει η δημοσιογράφος και Concept maker της παραγωγής Νατάσα Μποζίνη

Το αγαπημένο μυθιστόρημα κυκλοφορεί σε διπλή κασετίνα με πολλά έξτρα και οι έξι ώρες αφήγησης είναι σε μορφή mp3, για την εύκολη μεταφορά τους σε όλα τα gadget. Το τραγούδι και τα extra είναι σε μορφή Audio, ενώ στο site του public (www.public.gr) υπάρχει Link το οποίο μπορεί κανείς να δει οπτικοποιημένα αποσπάσματα από το Audio Book και να διαβάσει σχετικές πληροφορίες.

Όλα τα Public είναι προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ και στις προγραμματισμένες παρουσιάσεις του Audiobook «Ο δρόμος του Φεγγαριού» οι συντελεστές του έχουν φροντίσει να υπάρχει πρόσβαση, για πρώτη φορά και σε όλες τις πληροφορίες..
Για ακροατές με προβλήματα όρασης υπάρχει ηχητικό υλικό με περιγραφή των εικόνων και της έκδοσης. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών, έχουν τυπωθεί οι πληροφορίες του οπισθόφυλλου της κασετίνας και σε γραφή Braille

Το υλικό είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες των καταστημάτων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η υπόθεση και η πραγματική ιστορία του βιβλίου:

Ο Όμηρος Αβραμίδης μέσα από την εξιστόρηση μιας δυνατής ερωτικής σχέσης, με ανατροπές και απρόοπτα, φωτίζει ανθρώπινα ιδανικά, ανασύρει μνήμες από την τραγωδία της Κύπρου το 1974 και προσεγγίζει τη μετανάστευση με έναν μοναδικό, τρυφερό και αληθινό τρόπο.
Ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων περιγράφει ιστορικές στιγμές παραπέμποντας σε φωτογραφίες, δημοσιευμένες στα διεθνή πρωτοσέλιδα της εποχής και η αφήγησή του πλαισιώνεται από τα πραγματικά ηχητικά ντοκουμέντα, όπως ό ίδιος τα άκουγε και τα μοιράζεται με τους ακροατές. Στα κεφάλαια του βιβλίου ΄΄κρύβονται΄΄ πολλά βιώματά του και στο έξτρα CD μιλά πρώτη φορά για αυτά και τις επιρροές που άσκησαν στα βιβλία του.

Έτσι στην ερωτική ιστορία των φανταστικών του ηρώων, που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και οι πωλήσεις της έντυπης έκδοσης έχουν ξεπεράσει τα 120.000 αντίτυπα, έρχεται τώρα, να προστεθεί και η πραγματική ιστορία.

Οι συντελεστές:

Ένας στιχουργός και σκηνοθέτης πολύ γνωστών σήριαλ όπως "Αναστασία", "Απών", "Βεντέτα", "Τζιβαέρι", "Χορεύοντας στη σιωπή", "Λούφα και παραλλαγή" και άλλων, ο Γιώργος Κορδέλλας έγραψε τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι του Audio Book και ήταν ο σταθερός σύμβουλος στον σχεδιασμό από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή του

Ο γιος του συγγραφέα και μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Αβραμίδης έχει γράψει μουσική για πολλά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων Μάκβεθ, Νεφέλες, Μικρός Πρίγκιπας, Τα μάγια της Πεταλούδας, Αγαμέμνονας αλλά και για Ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα τη ζωή και το έργο σημαντικών δημιουργών όπως Μ. Λουντέμης, Η. Βενέζης, Μ.Καραγάτσης, Κ. Παξινού, Κ. Κουν, Κυβέλη, και πολλών άλλων.

Ο ηθοποιός, καθηγητής υποκριτικής, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεατρικού οργανισμού «Περίακτοι» και σκηνοθέτης πολλών θεατρικών παραστάσεων, Σπύρος Κολιαβασίλης είναι ο αφηγητής όλων των πληροφοριών της έκδοσης.

Η δημοσιογράφος, σεναριογράφος και Concept maker Νατάσα Μποζίνη δάνεισε τη φωνή της στην ηρωίδα του βιβλίου. σχεδίασε το σενάριο, δημιούργησε ένα μικρό ηχητικό ντοκιμαντέρ στα κεφάλαια με τα ιστορικά γεγονότα και ενέταξε, στο audiobook, τον ειδικό σχεδιασμό, για την μετάδοση των πληροφοριών σε ΑΜΕΑ, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της ΄΄πλατφόρμας΄΄« Σχεδιάζοντας για όλους»

Η Φωτεινή Δάρρα που έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Γιώργο Κορδέλλα ήρθε να ΄΄σφραγίσει΄΄ αυτήν τη… λογοτεχνική παραγωγή δίνοντας μελωδική φωνή στη Χρύσα, στη γυναίκα που έπλασε ο συγγραφέας και την οδήγησε, με το μύθο του, να βιώσει έναν απόλυτο και ιδανικό έρωτα.

Η πρωταγωνίστρια αυτού το βιβλίου, στην ηχογραφημένη έκδοση απέκτησε μιλιά και με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής μια νέα έκφραση…

Μια μικρή γεύση αυτής της δουλειάς μπορείτε να παρακολουθήσετε ακολουθώντας το Link:




7-10-1010 και στο νέο Public της Θεσσαλονίκης (Στοά Χιρς)
 
 
Για την έκδοση θα μιλήσει ο σκηνοθέτης και στιχουργός Γιώργος Κορδέλλας που έγραψε και τους στίχους του ομότιτλου τραγουδιού σε μουσική Μιχάλη Αβραμίδη και το ερμήνευσε η Φωτεινή Δάρρα


Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. Σπυρόπουλος Βασίλης, Ίτσιος Κώστας, Γούναρης Μιχάλης, Σπυροπούλου Πολυξένη, Χατζησάββας Κωνσταντίνος, με μουσική επένδυση από τα πρωτότυπα θέματα του audio book.

Στο πιάνο Ο Σπύρος Τσιάπος

Τις βραδιές θα συντονίσει η δημοσιογράφος και Concept maker της παραγωγής Νατάσα Μποζίνη

Θα προηγηθεί προβολή οπτικοποιημένου υλικού της κασετίνας.

Ηλεκτρονική και ηχητική μορφή βιβλίων-Μια εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της συγγραφέως Νικόλ Άννας Μανιάτη



ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 30ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην Εκδήλωση με θέμα «Οι νέες μορφές του βιβλίου»





Τριάντα χρόνια ΄΄ζωής΄΄ συμπλήρωσε φέτος το Φεστιβάλ και ανάμεσα στις εκδηλώσεις του, αποφάσισε να εντάξει και μια ανοιχτή συζήτηση, στραμμένη στις νέες μορφές του βιβλίου, τον ρόλο και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, τις τάσεις που επικρατούν στις νέες γενιές αναγνωστών, στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά και την αναγκαιότητα: η λογοτεχνία η ενημέρωση και η εκπαίδευση να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.




Με τους συναδέλφους Όμηρο Αβραμίδη και Γιώργο Πολύράκη μιλήσαμε για τις νέες μορφές του βιβλίου σε δεκάδες φίλους του φεστιβάλ που έμειναν μαζί μας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, που συντόνισε η δημοσιογράφος και φίλη Νατάσα Μποζίνη ενώ το συγκρότημα ΕΚΜΕΚ έκλεισε τη βραδιά με τα δροσερά, χιουμοριστικά και εξαιρετικά του τραγούδια.






Για αυτήν την εκδήλωση συγκέντρωσα τις παρακάτω σκέψεις:


«Η εποχή που ζούμε μας επιτρέπει να γράψουμε, να αποθηκεύσουμε τη δουλειά μας, να δούμε τηλεόραση, να ακούσουμε ραδιόφωνο να μιλήσουμε απευθείας με κάποιον φίλο μας στην άλλη άκρη του κόσμου και όλα αυτά μέσα από έναν υπολογιστή.


Γιατί όχι λοιπόν και να ακούσουμε ένα βιβλίο ή να αποθηκεύσουμε εκατοντάδες τίτλους, για να τα έχουμε μαζί μας στα ταξίδια;


Η νέα τεχνολογία μας δίνει αυτές τις δυνατότητες. Όμως πολλοί από μας προτιμούν να νιώθουν στα χέρια τους το βάρος του βιβλίου, να γυρίζουν τις σελίδες του, να σταματούν και να ξεκινούν από την ίδια σελίδα χωρίς ψάξιμο, να οσμίζονται τη φρεσκοτυπωμένη μυρωδιά του, να το παίρνουν μαζί τους στο κρεβάτι, ή να βολεύονται στον καναπέ και να βυθίζονται στις σελίδες του. Το τυπωμένο βιβλίο έχει ακόμα αρκετά χρόνια ζωής μπροστά του.


Όμως οι νέες μορφές του βιβλίου ανοίγουν και νέους δρόμους. Εμείς οι συγγραφείς προβληματιζόμαστε, παρατηρούμε, γοητευόμαστε και νομίζω είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε.


Είναι μεγάλη η χαρά που η Θεσσαλονίκη, η πόλη με τις πολλές πρωτοπορίες, ανοίγει αυτήν τη συζήτηση.








Θα συμβάλλω με μερικές πληροφορίες που αφορούν τις τάσεις των ακουστικών και των ηλεκτρονικών βιβλίων στη χώρα που ζω την Αγγλία αλλά και τα δύο μεγάλα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και τους απόδημους Έλληνες.


Όλοι γνωρίζουμε ότι οι απόδημοι έλληνες είναι εκατομμύρια ανά τον κόσμο.


Μόνο στο Λονδίνου ξέρω ότι οι ζουν πάνω από 600 χιλιάδες.


Πόσοι όμως από δεύτερη και τρίτη γενιά μπορούν να διαβάσουν εύκολα τον ελληνικό γραπτό λόγο;


Λίγοι. Οι περισσότεροι κατανοούν τη γλώσσα προφορικά.


Θα ήταν θαυμάσιο λοιπόν να το σκεφτούν αυτό οι Ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι και να οργανώσουν την παραγωγή και διανομή της Ελληνικής λογοτεχνίας και όχι μόνο, σε ηχητική μορφή.


Με αυτόν τον τρόπο θα κρατούσαμε ζωντανή και θα προωθούσαμε τη γλώσσα την προφορά και όλα όσα συνεπάγονται και στο εξωτερικό.


Εξάλλου οι νέες μορφές είναι πολύ διαδεδομένες εκεί. Βλέπω καθημερινά πολίτες κάθε ηλικίας που ξεκινώντας για τη δουλειά τους –λόγω απόστασης- μέσα στα τρένα, στο αυτοκίνητο ακούνε ένα βιβλίο αντί για ραδιόφωνο. Όταν βρίσκονται στα πάρκα ή κάνουν τζόκιγκ δίπλα στον Τάμεση φορούν ακουστικά και ακούνε ένα βιβλίο ή ένα… περιοδικό.


Στα μετρό, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι κάνοντας εργασίες έρχονται παράλληλα σε επαφή με το ανάγνωσμα που πλέον το ακούν.


Εξάλλου η παρουσία των ακουστικών βιβλίων -audio books– έχει παλιές ρίζες.


Το 1933, ο ανθρωπολόγος J.P. Harrington αποφάσισε να ταξιδέψει στη Βόρεια Αμερική και γοητευμένος από τις προφορικές παραδοσιακές ιστορίες των ιθαγενών Αμερικανών, αποφάσισε να τις καταγράψει σε μικρά δισκάκια αλουμινίου.


Από τότε, τα ακουστικά βιβλία απέκτησαν δικαιωματικά μια θέση σε κασέτες, βινίλια και cds.


Αποτέλεσαν μια δεύτερη λύση –μετά το σύστημα Braille– και για τους πολίτες με προβλήματα όρασης αλλά και πολύτιμη διασκέδαση ή τρόπο εκμάθησης για όλους.
Τώρα γνωρίζουν νέα ανάπτυξη σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Αμερική. Και δεν εξυπηρετούν μόνο άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και ανθρώπους με κινησιακά προβλήματα πάσης φύσεως, όπως αρθρίτιδα, ημιπληγία, παράλυση και ατυχήματα. Και φυσικά, παιδιά.


Στα παιδιά αρέσει να τους διηγούνται παραμύθια. Είναι συχνό φαινόμενο στην Αγγλία να τα βλέπει κανείς στο τρένο με τα ακουστικά να ακούνε το παραμύθι και να ξεφυλλίζουν ταυτόχρονα το βιβλίο μπροστά τους.


Από το 2007 μάλιστα το περιοδικό «Economist» στην ιστοσελίδα του δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη με μια εγγραφή και πατώντας ένα κουμπί να κατεβάσει άρθρα σε ηχητική μορφή και να τα ακούσει στον υπολογιστή του.


Η κίνηση αυτή εξέπληξε, όπως ήταν φυσικό, τους πάντες και είναι ενδεικτική της νέας τάσης.

Μέχρι τότε κάποια περιοδικά -ανάμεσά τους και ο «Economist»- έβγαζαν κάποιες ηχητικές εκδόσεις για τους πολίτες με προβλήματα όρασης όμως το 2007 ήταν η πρώτη φορά που ένα έντυπο παρουσίασε όλο το περιεχόμενό του ηχητικά στο Διαδίκτυο.

Και αν οι επιλογές στο χώρο των περιοδικών είναι περιορισμένες, δεν ισχύει το ίδιο για τα βιβλία.

Σε ιστοσελίδες όπως οι amazon, apple (itunes), sonystore και ειδικά στο www.emusic.com, μπορεί όποιος διαθέτει πιστωτική κάρτα να προμηθευτεί πολλά και καλά βιβλία, τα οποία δεν περιορίζονται σε μια απλή δραματική αφήγηση αλλά, αντιθέτως, εμπλουτίζουν το… ρεπερτόριό τους με πλούσια ηχητικά εφέ, που δίνουν μια χροιά θεατρικής παράστασης στην όλη ανάγνωση.

Για παράδειγμα, όσοι «δοκιμάσουν» το «Δράκουλα» του Μπραμ Στόουκερ θα εντυπωσιαστούν από την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που προσδίδουν στο ηχητικό κείμενο τα διάφορα εφέ και οι εξαιρετικές ερμηνείες των αφηγητών.

Αλλά και σε ιστοσελίδες όπως οι www.librivox.org, www.archive.org, θα βρει κανείς πολλά -μερικά και δωρεάν- ακουστικά βιβλία.

Προέρχομαι από τον χώρο της εκπαίδευσης. Για πολλά χρόνια δίδαξα παιδιά και εκπαίδευσα δασκάλους για να διδάξουν παιδιά. Έγραψα εκπαιδευτικά βιβλία που εντάχθηκαν και στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.


Από νωρίς κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν το οπτικοακουστικό υλικό για να μπορούν τα παιδιά όχι απλώς να αφομοιώσουν αλλά και να γοητευθούν.


Θα θυμάστε όλοι τις πρώτες κασέτες διδασκαλίας ξένων γλωσσών.


Άνοιξαν νέους ορίζοντες.


Τότε δεν υπήρχε όλοι αυτή η τεχνολογία σε εμάς τους εκπαιδευτικούς.


Το Audiobook έχει χρησιμοποιηθεί για να διδάξει τα παιδιά πώς να διαβάζουν δίνοντας χρώμα στη φωνή, και να αυξήσει την κατανόηση ανάγνωσης μέσω της επανάληψης που είναι βασικό στοιχείο της μάθησης.
Επανάληψη: Ανάλογα με το βαθμό προσοχής και ενδιαφέροντος ενός παιδιού, είναι συχνά απαραίτητο να ακούσει τμήματα ενός ακουστικού βιβλίου περισσότερο από μία φορά επιστρέφοντας στο υλικό όσες φορές χρειαστεί, για να γίνει κατανοητό ακόμη και με παιδιά που έχουν διάφορες μαθησιακές δυσκολίες και αδυναμία συγκέντρωσης.
Και αυτή η επανάληψη μπορεί να γίνει αμέσως ή μετά από κάποια χρονική περίοδο.
Ειδικά τα υπερκινητικά παιδιά που δεν μπορούν εύκολα να συγκεντρωθούν σε κάτι συγκεκριμένο για πολύ, βρίσκουν στο ακουστικό βιβλίο μια πρόκληση και ένα ενδιαφέρον γιατί μπορούν μόνα τους να επιστρέψουν στο κομμάτι που τα ενδιαφέρει ξανά-και ξανά χωρίς να περιμένουν από κάποιον ενήλικα να το κάνει γι’ αυτά.


Επειδή με ενδιαφέρει πολύ το θέμα διαβάζω όσο μπορώ για τις εξελίξεις και πιστεύω ότι τα διαδραστικά βιβλία είναι το μέλλον για την εκπαίδευση, τους ερευνητές και πολύ άλλο κόσμο.


Αν το παιδί έχει στην οθόνη του υπολογιστή του ή του σχολείου του, ένα βιβλίο που εκτός από γραπτό κείμενο θα έχει εικόνες και που με το ποντίκι του υπολογιστή τις πατήσει, για παράδειγμα μια εικόνα πχ λιονταριού, θα ακούσει και πώς βρυχάται το ζώο, όπως και διάφορα άλλα ζώα.


Σε διαφορετικό επίπεδο ισχύει το ίδιο και για την τέχνη.


Ο σπουδαστής διαβάζει για τη ζωή ενός καλλιτέχνη, όπως ο Ελ Γκρέκο και με το πάτημα ενός κουμπιού βγαίνουν στο παράθυρο του υπολογιστή όλα τα έργα του ζωγράφου με ημερομηνίες, πρόσθετες πληροφορίες και όποια λεπτομέρεια ζητήσει.


Αυτές λοιπόν οι νέες μορφές είναι πολύ σημαντικές και για πολλούς άλλους λόγους εκτός από την ψυχαγωγία.


Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να δω και Ελληνικά βιβλία, λογοτεχνικά, ιστορικά, λαογραφικά, με τη μορφή των audio-books στα ράφια της Ευρώπης, για να εξυπηρετούνται και να μορφώνονται και τα παιδιά των αποδήμων ελλήνων.


Σας ευχαριστώ»

Ο Γιώργος Πολυράκης μίλησε για τα βιβλία του που έχουν γίνει ηλεκτρονικά αλλά και το πως έζησε τη μεταφορά του μυθιστορήματός του, "Χορεύοντας στη σιωπή" στη μικρή οθόνη.




Ο Όμηρος Αβραμίδης αναφέρθηκε στην εμπειρία που έζησε πρόσφατα, όταν σαν αφηγητής συμμετείχε στην παραγωγή του βιβλίου του "Ο Δρόμος του Φεγγαριού'' σε Audiobook, προσβάσιμο στο σύνολο των πολιτών, αποσπάματα του οποίου παρουσιάσθηκαν στην εκδήλωση.




http://www.youtube.com/user/studioamid




Η Νατάσα Μποζίνη με πολύ χιούμορ περιέγραψε τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, όταν ένα βιβλίο άλλαζει μορφή.






Τέλος οι ΕΚΜΕΚ μας τραγούδισαν πολλά.


Μεταξύ αυτών και : Το τραπεζίτη και το μπατιράκι.

Πολύ επίκαιροι και ΄΄αγανακτισμένοι΄΄ στίχοι.


http://www.youtube.com/watch?v=dTjDMVbFxEc

Συντελεστές του Audiobook Ο Δρόμος του Φεγγαριού, σε εκδήλωση για τις Νέες Τεχνολογίες στο βιβλίο



30ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Εκδήλωση με θέμα «Οι νέες μορφές του βιβλίου»

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 στις 8.30μμ

Τριάντα χρόνια ΄΄ζωής΄΄ συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ και ανάμεσα στις εκδηλώσεις του, αποφάσισε να εντάξει και μια ανοιχτή συζήτηση, στραμμένη στις νέες μορφές του βιβλίου, τον ρόλο και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, τις τάσεις που επικρατούν στις νέες γενιές αναγνωστών, στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά και την αναγκαιότητα: η λογοτεχνία η ενημέρωση και η εκπαίδευση να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.

Για αυτήν την πρωτοβουλία του Φεστιβάλ θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Τρείς αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί και προβληματιστεί με τις νέες μορφές του βιβλίου θα παραβρεθούν, για να καταθέσουν τη γνώμη τους.

Είναι:


Ο Γεώργιος Πολυράκης

Ο ίδιος συνεχίζει να γράφει με την πένα του και να παραδίδει χειρόγραφα… από άποψη.
Ένα βιβλίο του «Χορεύοντας στη Σιωπή» έχει γίνει σήριαλ και ένα δεύτερο «Δωροθέα Ντε Ροπ» έχει μετατραπεί σε ebook (από τις εκδόσεις Ψυχογιός) είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και εύχρηστο για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής οθόνης.

http://www.psichogios.gr/site/Authors/show?aid=169


Η Νικόλ-Άννα Μανιάτη


Ζει μόνιμα στο Λονδίνο και παρακολουθεί τις τάσεις του βιβλίου στην Ευρώπη, τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των ξένων αναγνωστών αλλά και τη σημασία των Διαδραστικών βιβλίων στην εκπαίδευση, με την οποία ασχολήθηκε πάρα πολλά χρόνια αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.

http://www.nicolannamaniati.com/


Ο Όμηρος Αβραμίδης


Είναι ο πρώτος συγγραφέας στην Ελλάδα που βιβλίο του «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» μεταφέρθηκε, σε ηχητική μορφή (Από τις ηχητικές εκδόσεις Studio Amid) σύμφωνα με πολλούς κανόνες της διεθνούς πλατφόρμας Design For All που προωθεί την παραγωγή προσβάσιμων οπτικοακουστικών προϊόντων, στο σύνολο των πολιτών.

Με το ίδιο σκεπτικό έγιναν και οι παρουσιάσεις του ακουστικού βιβλίου, όπου για πρώτη φορά υπήρχε το ενημερωτικό υλικό σε οπτική, ηχητική μορφή αλλά και γραφή Braille .
http://www.omirosavramidis.gr/


Συντονίζει η δημοσιογράφος Νατάσα Μποζίνη ειδικευμένη στο σχεδιασμό οπτικοακουστικών για τα New Media.

Επίσης επί 8 χρόνια ως μέλος της επιτροπής Νέων Μέσων της ΠΟΕΣΥ έχει οργανώσει εκδηλώσεις και σεμινάρια επιμόρφωσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, για τις δυνατότητες των Νέων Τεχνολογιών
Και την ανάγκη για προσβάσιμη ενημέρωση χωρίς διακρίσεις

http://natasabozini.blogspot.com/


Η εκδήλωση θα κλείσει με την ευγενική συμμετοχή του συγκροτήματος "ΕΚΜΕΚ"
Για τους φίλους του Φεστιβάλ θα παρουσιάσει ζωντανά μέρος του πρώτου του δίσκου



"Γλυκαίνει και δεν παχαίνει"

http://www.youtube.com/watch?v=_XfvYqiV1EI&feature=mfu_in_order&list=UL


Σας περιμένουμε:

Σάββατο 11 Ιουνίου Ώρα 8:30 μ.μ.
Χώρος Φεστιβάλ Βιβλίου
Μικρή Εξέδρα (Δίπλα στη Γραμματεία Κοντά στη στάση Στρατηγείο)Η

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είναι προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ.
Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του φεστιβάλ 2310 227 850

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00
Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00

Τα βιβλία των συγγραφέων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ΩΚΕΑΝΙΔΑ, Ηχητικές εκδόσεις: STUDIO AMID

Στο περίπτερο 78 των εκδόσεων ΕΝΑΛΙΟΣ θα υπάρχει καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οπτικοακουστική εγκατάσταση με αποσπάσματα και μουσική από το Audiobook «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» ενώ για
τους πολίτες με προβλήματα όρασης υπάρχουν όλες οι πληροφορίες της και σε γραφή Braille .