Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το «θρυλικό» Καπλάνι της βιτρίνας «ζωντανεύει» για πρώτη φορά στο θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ

(Αναδημοσίευση από το Aftodioikisi.gr)


Το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη , έχοντας συμπληρώσει 52 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε,  θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Βρετάνια  -Παν/μίου 7,  Αθήνα – σε μία εξόχως προσεγμένη,  άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά παράσταση, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος , σε μια μεγάλη παραγωγή με 11 καταξιωμένους και ταλαντούχους  ηθοποιούς  και  συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ,  με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη, που θα μας μεταφέρουν  μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι,  στο ‘’σκηνικό’’ των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως  στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δυο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι  του 1936.

Το έργο διασκευάστηκε για το θέατρο και παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου.



Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι το  πρώτο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη,  και αποτελεί  έργο – σταθμό  για την ελληνική παιδική λογοτεχνία καθώς θεωρείται  ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, με συνεχείς επανεκδόσεις από το 1963 και πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Η συγγραφέας δήλωσε για το ανέβασμα της παράστασης:
«Είμαι πολύ συγκινημένη που θα δώ το « Καπλάνι της βιτρίνας” να ζωντανεύει πάνω στη σκηνή. Είναι σαν να ξαναζώ τα παιδικά μου χρόνια. Τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου ανυπομονούν να με δουν μικρό κοριτσάκι.
Οι ηθοποιοί και η υπεύθυνη όλης της παράστασης, Ανδρομάχη Χρυσομάλη έχουν αγαπήσει από μικρά παιδιά το βιβλίο κι έτσι με χαρά τους το εμπιστεύτηκα».
Άλκη Ζέη

kaplani1_aftodioikisi

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία  :  Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Σκηνικά- Κοστούμια  :  Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική  :  Μιχάλης Αβραμίδης
Στίχοι τραγουδιού: Γιώργος Κορδέλλας
Προβολές 3D και Video Art  :  Σπύρος Ρασιδάκης
Φωτισμοί  :  Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια κίνησης : Κική Μπάκα
Φωτογραφίες και trailer παράστασης : Νίκος Μανδαράκας
Μακιγιάζ : Εύη Ζαφειροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη  :  Α΄ Θοδωρής Ντουρντουρέκας,  Β΄ Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Βοηθός σκηνογράφου : Λίνα Καρανικολάου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Γιάννης Καρατζογιάννης,  Χριστίνα Θεοδωροπούλου,  Δημήτρης Μαύρος,  Βίκυ Μαραγκάκη,  Αλέξανδρος Βάρθης,  Αγγελική Πασπαλιάρη,  Αρετή Τίλη, Χριστίνα Πάγκαλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Χάρης Χιώτης,  Κωνσταντίνος  Πλεμμένος.

Κάθε Σάββατο στις 13:00
και Κυριακή στις 11.30 και στις 15:00
Καθημερινές για σχολεία / Τηλέφωνα κρατήσεων
210 – 5325563 / 6977 063881
 Διάρκεια : 2 ώρες με διάλειμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου