Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Audiobook Ο Τζακ Και η Φασολιά


Ένα πανέμορφο Κλασικό Παραμύθι, με μία νέα ματιά! 
Σχεδιάζεται και θα κυλοφορήσει ψηφιακά, από το Studio Amid τον Οκτώβριο του 2012Η διασκευή είναι του σκηνοθέτη, ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου ΄΄ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ΄΄ Σπύρου Κολιαβασίλη.
 Η μουσική του Μιχάλη Αβραμίδη.
Στην ιστοσεσλίδα: www,studioamid.gr   μπορείτε να ακούσετε απόσπασμα του έργου.

Το πασίγνωστο κλασικό παραμύθι, τώρα και σε ηχητική μορφή με πολύ μουσική και τραγούδια για να κεντρίσει την παιδική φαντασία και να πλάσει μόνη του κάθε παιδί τις δικές του εικόνες.

 Ο Τζακ και η Φασολιά... είναι ένα παραμύθι που γεμάτο αισιοδοξία.

Μας μαθαίνει: να αγαπάμε τη φύση, τα ζώα και τους συνανθρώπους μας.
Μας συμβουλεύει: να είμαστε πάντα αισιόδοξοι και χαρούμενοι.
Μας οδηγεί: στο να συνειδητοποιήσουμε πως οι δυσκολίες της ζωής πάντα ξεπερνιούνται.
Μας δίνει να καταλάβουμε: τη σπουδαιότητα της οικογένειας, τη σπουδαιότητα του να ανήκουμε σε ομάδα, να έχουμε φίλους, να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε!

Σας παρουσιάζουμε την ιστορία του Τζακ...

...ενός πρόσχαρου και αισιόδοξου παιδιού, που έχει μάθει να προσπερνάει τα δύσκολα και να ρισκάρει για μια καλύτερη ζωή.
Ο Τζακ λοιπόν ζει μαζί φτωχικά με τη μητέρα του, σε ένα σπίτι μακριά από την πόλη. Το μικρό τους χωράφι είναι ξερό. Τα ελάχιστα ζαρζαβατικά που φυτρώνουν τρώγονται από τα πουλιά και η αγελάδα τους η Τζένη, δεν κατεβάζει πια γάλα.


Παρ’ όλα αυτά όμως ο Τζακ παραμένει χαμογελαστός και αισιόδοξος. Ώσπου μια μέρα η μητέρα του αρρωσταίνει κι ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη για να πουλήσει την αγελάδα και να αγοράσει φάρμακα.
Όμως αντί για λεφτά ο Τζακ φέρνει πίσω μια χούφτα μαγικά φασόλια με τα οποία αντάλλαξε την αγελάδα. Η μητέρα του θυμωμένη θα πετάξει τα φασόλια στην  αυλή του σπιτιού. Εκεί θα φυτρώσει μια φασολιά που θα φτάσει στον ουρανό.

Ο Τζακ θα σκαρφαλώσει και θα φτάσει ψηλά. Εκεί, ανάμεσα στα σύννεφα θα ανακαλύψει το σπίτι ενός πλούσιου αλλά πολύ κακού γίγαντα. 

Μετά από πολλές δυσκολίες και αγωνία, θα  καταφέρει να κλέψει τη χήνα του γίγαντα που κάνει χρυσά αυγά, θα παντρευτεί τη νεαρή γυναίκα του και αφού τον ρίξει από τη φασολιά, θα ζήσει πλούσια κάτω στη γη έχοντας πάντα σαν όπλο του, την απέραντη αισιοδοξία!
     
  Ο Τζακ είναι ο καθένας από εμάς. Και η φασολιά είναι η κάθε προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλες οι δυσκολίες που συναντάει είναι αντίστοιχα μαθήματα ζωής και τόλμης. Με πίστη στον εαυτό μας και θάρρος είναι βέβαιο πως όλα ξεπερνιούνται.

Συντελεστές


Διασκευή-Στίχοι:  Σπύρος Κολιαβασίλης
Μουσική:  Μιχάλης Αβραμίδης
Ενορχήστρωση Studio Amid

 
Παίζουν και Τραγουδούν


Θανάσης Τσόδουλος
Ματίνα Νικολάου
Νάνσυ Χρυσικοπούλου
Καλυψώ Συλλελόγλου
Δήμητρα Γιαννοπούλου
Σπύρος Κολιαβασίλης

Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ στο Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ:
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου