Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

΄΄Η Φόνισσα ΄΄ του Παπαδιαμάντη σε δραματοποιημένο Audiobook

Πρώτο draft εξωφύλλου

Δραματοποιημένο από 14 ηθοποιούς και αφηγητές και με πρωτότυπη μουσική.

Στην Ελλάδα Θα κυκλοφορήσει Φεβρουάριο του 2017 και από τις ίδιες ημερομηνίες θα  είναι διαθέσιμο μέσω του AMAZON  και της AUDIBLE σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η ΄΄Η Φόνισσα΄΄ του Παπαδιαμάντη έγινε ηχητικό βιβλίο από τις Εκδόσεις Studio aMID με  αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς.

Η επιλογή του έργου έγινε  με την  προτροπή και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς για να το διανείμει τον Γενάρη του 2017, στο ετήσιο συνέδριο της ΕΕΥΑ στους συνέδρους ιατρούς, που με τη σειρά τους θα το "δανείσουν" στους ασθενείς τους με χαμηλή όραση ανά την Ελλάδα.

Η δραστηριότητα ξεκίνησε προ 2ετίας επι προεδρίας του κ. Στράτου Γκοτζαρίδη ,ο οποίος είχε την έμπνευση και επιθυμία να δημιουργήσει μια ΄΄δανειστική΄΄ βιβλιοθήκη με επιλεγμένα Ηχητικά βιβλία, σχεδιασμένα με υψηλές καλλιτεχνικές και τεχνικές προδιαγραφές και προσβάσιμα στο σύνολο του κοινού.

Το Audiobook:Ο Νιοράντες Του Γ. Καπράνου ήταν το πρώτο βιβλίο της συλλογής, στην οποία συνέβαλλαν οι Εκδόσεις Studio aMID προσφέροντας 1000 αντίτυπα του Audiobook Ημερολόγια Αιγαίου του Δημήτρη Μανίνη


Η προσπάθεια εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης και συνεχίζεται και  με τη συμβολή δωρεών, υπό την επίβλεψη του κ. Γκοτζαρίδη και τη φιλολογική εποπτεία της ΄΄Φόνισσας΄΄ από τον συγγραφέα Γιώργο Καπράνο, το έργο θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου.

Η προοπτική είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη δανειστική βιβλιοθήκη στην εταιρεία Υ/Α προοδευτικά στα επόμενα χρόνια που θα βρίσκεται στη διάθεση ατόμων με χαμηλή όραση.Αυτή η παρότρυνση της ΕΕΥΑ έδωσε τη δυνατότητα στις Εκδόσεις Studio aMID να δημιουργήσουν ένα σπουδαίο έργο της Ελληνικής Λογοτεχνίας, σε σύγχρονη μορφή ηχητικού βιβλίου που με τη βοήθεια των ηθοποιών όχι απλώς θα μας φέρει κοντά στην ιδιαίτερη και μοναδική γλώσσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αλλά Έλληνες του εξωτερικού και μελετητές της γλώσσας του, από όλον τον κόσμο, θα έχουν τη δυνατότητα, να την ακούσουν σε προφορικό λόγο.


Γνωστοί αγαπημένοι ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες του βιβλίου

Στη διδασκαλία των ηθοποιών και στον ρόλο του αφηγητή ο Λεωνίδας Κακούρης.
 Φραγκογιαννού η Τιτίκα Σαριγκούλη
 Στους αντρικούς ρόλους οι Λεωνίδας Χρυσομάλης και Σπύρος Μπερερής
Στους γυναικείους η Λυδία Λένωση και η Κατερίνα Μιλιώτη,

Η επίβλεψη και η επιμέλεια στην απόδοση σε προφορικό λόγου, του κειμένου, από τον Γιώργο Καπράνο.


 Πρωτότυπη Μουσική,Μιχάλης Αβραμίδης.
Οργάνωση, σχεδιασμός και Design For All, Νατάσα Μποζίνη

Το εξώφυλλο που κοσμεί την είναι ένας πίνακας της Ευγενίας Μαραγκού

Η γραφιστική επεξεργασία του Βασίλη Χατζηιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου