Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

O Μικρός Πρίγκηπας στο Θέατρο: ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ


ΠΡΕΜΙΈΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015

Διασκευή - Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια: Σπύρος Κολιαβασίλης
Μουσική: Μιχάλης Αβραμίδης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σπύρος Κολιαβασίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσονας Σωφρόνης
Βοηθός Σκηνογράφου - Ενδυματολόγου: Σοφία Τοτού
Ράψιμο κοστουμιών: Πέννυ Μητσιάλη

Ηχητική επεξεργασία Strudio aMID

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξιπερί, έχει μεταφραστεί σε πάνω από 250 γλώσσες. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ου αιώνα (εφημερίδα Le Monde). Διασκευασμένο για το θέατρο, για όλες τις ηλικίες. Με πανέμορφα κοστούμια, σε μια παράσταση με πλανήτες, ερήμους και έναν μαγικό έναστρο ουρανό. Ντυμένη με μια μουσική που σε ταξιδεύει και με έναν εξαμελή θίασο σε σκηνές γεμάτες σοφία, χιούμορ, εκπλήξεις και σασπένς.

 Περίληψη
Ένας πιλότος, πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση στην έρημο Σαχάρα. Το πρωί όταν θα ξυπνήσει θα τον πλησιάσει ένα παιδί με μαλλιά σαν χρυσά στάχυα... και έτσι ξεκινά η αφήγηση του ταξιδιού του Μικρού Πρίγκιπα από τον πλανήτη του, στους άλλους πλανήτες. Θα συναντήσει πολλούς ανθρώπους: θέλει να καταλάβει και να γνωρίσει τους μεγάλους. Κάτι που προσπάθησε και ο Πιλότος στο δικό του ταξίδι στη ζωή... Καθώς οι μέρες περνούν θα γίνουν φίλοι, θα γελάσουν, θα λυπηθούν, θα πονέσουν... Στο τέλος ο καθένας τους θα πάρει το δρόμο της επιστροφής: ο Πιλότος στους ουρανούς με το αεροπλάνο του και ο Μικρός Πρίγκιπας στον κόσμο του ονείρου.

Διανομή με σειρά εμφάνισης:


Πιλότος - Αφηγητής: Θανάσης Τσόδουλος
Παιδί: Νάνσυ Χρυσικοπούλου
Μητέρα: Καλυψώ Συλλελόγλου
Γιαγιά: Μάνια Σπαθή
Μικρός Πρίγκιπας: Μαρία Μαμούρη
Τριαντάφυλλο: Θεοδώρα Κουτρούμπα
Βασιλιάς: Καλυψώ Συλλελόγλου
Ματαιόδοξος: Μάνια Σπαθή
Επιχειρηματίας: Νάνσυ Χρυσικοπούλου
Μεθυσμένος: Καλυψώ Συλλελόγλου
Φαναρανάφτης: Μάνια Σπαθή
Γεωγράφος: Θεοδώρα Κουτρούμπα
Φίδι: Καλυψώ Συλλελόγλου
Αγκάθι: Μάνια Σπαθή
Τριαντάφυλλα: Θεοδώρα Κουτρούμπα, Μάνια Σπαθή, Καλυψώ Συλλελόγλου, Θανάσης Τσόδουλος, Νάνσυ Χρυσικοπούλου
Αλεπού: Νάνσυ Χρυσικοπούλου
Σταθμάρχης: Θεοδώρα Κουτρούμπα
Έμπορος: Καλυψώ Συλλελόγλου

Οι χαρακτήρες και οι συμβολισμοί τους

 Ο χαρακτήρας του Μικρού Πρίγκιπα είναι ο καθένας από εμάς σε ένα ταξίδι προς την ενδοσκόπηση και την πραγματική έννοια για αυτό που είμαστε.
 Ο Πιλότος συμβολίζει την καθαρή παιδική ψυχή που όλοι κρύβουμε κάπου μέσα μας και που αναζητά πάντα την ελπίδα, το όνειρο. Το Τριαντάφυλλο, είναι το “εγώ” μας, που τόσο μας πονάει αλλά και που θα πρέπει να το δούμε να αλλάζει και να το αγαπήσουμε.

 Ο Βασιλιάς, ο Επιχειρηματίας, ο Ματαιόδοξος, ο Μεθυσμένος, ο Φαναρανάφτης και ο Γεωγράφος, οι κάτοικοι στους πλανήτες, συμβολίζουν την εξουσία, τον υλισμό, τη ματαιότητα, την οκνηρία, τη δουλοπρέπεια και τη σοβαροφάνεια. Ενώ οι κάτοικοι της γης, η Αλεπού, το Αγκάθι, ο Σταθμάρχης, ο Έμπορος, συμβολίζουν τη φιλία, τη μοναξιά, την αλλοτρίωση και χειραγώγηση. Το Φίδι συμβολίζει το επίπονο πέρασμα προς τη συνειδητοποίηση του εαυτού μας. Ενώ ο Τριανταφυλλόκηπος συμβολίζει το “άλλο”, το διαφορετικό από εμάς.
Μας μαθαίνει: να βλέπουμε κάτω από την “επιφάνεια” των πραγμάτων. Μας συμβουλεύει: να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την πραγματική σοφία. Μας οδηγεί: στο να ανακτήσουμε τη δημιουργικότητα της παιδικής μας ηλικίας. Μας δίνει να καταλάβουμε: πως η συμπόρευση και η φιλία είναι κάποια από τα κλειδιά για να ανακαλύψουμε το νόημα της ζωής.


ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Κυριακή 01.11 2015 - ώρα 20:15

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Κυριακή στις 12:15
από 08.11.2015 μέχρι 24.04.2016

Διάρκεια παράστασης:
1 ώρα και 30 λεπτά

Εισιτήρια: 8 & 10 €
Δεκτές ατέλειες Σ.Ε.Η. & δραματικών σχολών.
Ειδικές προσφορές σε γκρουπ και ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου